Desert in Dark

Over Mijn Vrijheid

Dit jaar vieren wij in Nederland 75 jaar bevrijding. Dit thema raakt heel veel mensen, zowel jong en oud, oud- en nieuwkomer.

​Het begrip vrijheid kan voor ieder mens een andere betekenis hebben, een ander gevoel, een andere herinnering. Vrijheid zit verstrengeld door het leven en kan talrijke vormen aannemen. Een vrijheidsgevoel komt met respect, tolerantie en liefde naar elkaar. Het is niet altijd aanwezig en soms vergt het een bikkelharde zoektocht. 

​In 'Mijn Vrijheid' werken regisseur Lennah Koster en fotograaf Aylin van den Houten samen om de vrijheidsbeleving van Amersfoorters anno 2020 van dichtbij vast te leggen. Zes diverse Amersfoorters worden geportretteerd en vertellen in korte audioverhalen hun persoonlijke ervaringen rondom het thema vrijheid. 

Mijn Vrijheid is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de gemeente Amersfoort. Wil je meer over het project weten? Mail dan naar lennah.koster@gmail.com

Deze expositie is ook te bekijken in de binnentuin van stadscafé De Observant.

Over de Makers

  • Facebook

Lennah Koster

Journalist en regisseur Lennah Koster heeft al eerder een stukje Amersfoortse cultuur en samenleving laten zien in haar tv documentaire Keetschoppers voor BNNVARA. Keetschoppers vertelt het verhaal over de groep oude mannen die dagelijks samenkomt in hun keet langs de Eem. Ook werkt Lennah als freelancer regelmatig voor de VPRO waarvoor zij radiodocumentaires maakt. 

Lennah is in dit project opzoek gegaan naar uiteenlopende anekdotische verhalen die de hedendaagse vrijheid omvatten. Wat is vrijheid voor ons in deze tijd? In Amersfoort. Welke gevoelens komen er op als je aan vrijheid denkt? Welke herinneringen? In korte audioverhalen vertellen zes Amersfoorters openhartig over hun persoonlijke ervaring met vrijheid, in de meest pure vorm. 

Aylin van den Houten

  • Instagram

Aylin van Houten is een Amersfoortse freelance fotograaf die niet alleen technisch hoogstaande fotografie aflevert, maar ook in iedere foto een verhaal weet te leggen. Aylin laat je de aanwezige camera vergeten en legt het moment zo authentiek mogelijk vast

In dit project heeft Aylin de hoofdpersonen vastgelegd in de omgeving waar hun verhaal over vrijheid zich afspeelt of in een omgeving die dit het best reflecteert.

www.ayseephotography.com